#GreenTieGala

Green Tie Gala vindt plaats tijdens:

Building Holland

Groot succes Green Tie Gala

Groot succes Green Tie Gala

Het Green Tie Gala was gisteravond een groot succes, met onder meer de verkiezing van Jan Willem van de Groep als winnaar van de ‘Duurzame 50 Vastgoed NL’-verkiezing. 

De verkiezing vond plaats tijdens de tweede dag Building Holland in Amsterdam RAI en was deze keer over de hele avond uitgesmeerd, in de vorm van de radioshow ‘Duurzame top 50’. Hiervoor zorgden MiEr en Gerard Ekdom, die genomineerden en gasten interviewden.

Zo liet Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen weten dat ketensamenwerking een erg belangrijk stap is in de duurzame bouwwereld. “Om tot de meest optimale oplossingen te komen is het van belang om beter samen te werken en kennis met elkaar te delen.”

Vragende en toeleverende markt verbinden

Volgens Duurzaam Gebouwd-directeur Richard Klein is de Green Tie Gala daarom ook in het leven geroepen, net zoals Building Holland. “Hiermee willen we de vragende en de toeleverende markt verbinding met elkaar laten maken, dat maakt dit evenement uniek.” Duurzaam Gebouwd is een van de organisatoren samen met RAI en Dutch Green Building Council. Ook VBI en PROVADA zijn hierbij betrokken.

Groot succes Green Tie GalaNetwerken en borrelen tijdens Green Tie Gala

Daarna kwam oud-winnaar Delta Development-directeur Coert Zachariasse op het podium. “De prijs ‘Duurzame 50 Vastgoed NL’ heeft me veel erkenning gegeven om vooral met mijn werk verder door te gaan. Ook in het buitenland: mensen kijken namelijk naar labels.” Hij vindt dat de bouwsector moet nadenken dat ze aan het doen is. “We bouwen aan de wereld van morgen.”

Extra pv-panelen en zonnecollectoren

Vorig jaar won huidig juryvoorzitter Stefan van Uffelen deze prijs. De gewonnen € 5.000 heeft hij geschonken aan de verduurzaming van de nieuwe kantine van de voetbalclub VV Moerkapelle. “Met dit bedrag hebben we kunnen zorgen voor extra pv-panelen en zonnecollectoren.”

Daarna volgde de uiteindelijke uitreiking van de prijs aan Jan Willem van de Groep. Hij wist al meteen waaraan hij zijn geldbedrag ging besteden. “Aan het onderwijs. Studenten doen zo’n gave dingen.”

Na deze prijsuitreiking was er nog voldoende tijd om uitgebreid te borrelen en te netwerken.

Foto: Coert Zachariasse in gesprek met Gerard Ekdom (fotografie: Robert Tjalondo)

donderdag 2 april 2015permalink

Green Tie Gala is een initiatief van

  • Logo ABN-AMRO
  • Logo Duurzaam Gebouwd
  • Logo NeVaP